Събота
07.12.2019
07:43
Здравей Гост
RSS
 
ЗА КЛИМАТА
Начало Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню

Категориина статиите
Статии от пресата [216]
Климатичните промени [34]

Анкета
Има ли глобално затопляне
Общо отговори: 4

Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Яндекс
Яндекс.Метрика

Начало » Статии » Климатичните промени

Над 140 милиона души в три развиващи се региона в света може да мигрират до 2050 година

   Над 140 милиона души в три развиващи се региона в света може да мигрират до 2050 година, за да избягат от ефектите на климатичните промени като намаляването на селскостопанската продукция, недостига на вода и повишаването на нивото на морето. Това може да принуди хора, семейства и дори цели общности да търсят по-пригодни за живеене места.Ако до средата на века не бъде направено нищо, потенциални климатични мигранти са 86 милиона в африканските страни южно от Сахара, 40 милиона в Южна Азия и 17 милиона в Латинска Америка.

 Над 140 милиона души в три развиващи се региона в света може да мигрират до 2050 година   Авторите на доклада са направили три проучвания с конкретни примери. Едното е за Етиопия, където населението може да нарасне с 85 процента до 2050 г. и миграцията да се увеличи заради понижаване на реколтите. В друго проучване е разгледан Бангладеш, където "климатичните мигранти" има опасност да станат най-много от всички други вътрешно разселени лица до 2050 година. Последното проучване се фокусира върху Мексико, където се очаква да се увеличи миграцията от по-уязвимите от климатичните промени зони към градовете.

   Хората използват около 4600 куб. км вода годишно, от които 70 процента са за земеделие, 20 процента за промишлеността и 10 процента за домакинствата, се уточнява в доклада, публикуван в началото на тригодишния Световен форум за водата. Световното търсене се е увеличило шест пъти през последните 100 години и продължава да расте с 1% всяка година.

   До 2050 г., прогнозира се в доклада, между 4,8 млрд. и 5,7 млрд. души ще живеят в райони, в които няма достатъчно вода и ще трябва да изтърпяват най-малко 1 месец в годината на режим. Към момента на такъв режим са 3,6 млрд. души, докато броят на хората, изложени на риск от наводнения, ще се увеличи до 1,6 млрд. души, от 1,2 млрд. души днес. Дотогава световното население се очаква да достигне между 9,4 млрд. и 10,2 млрд. души (от 7,7 млрд. души днес), като двама на всеки трима души ще живеят в градовете.

Категория: Климатичните промени | Добавил: Админ (25.03.2018)
Прегледи: 79 | Тагове: климатични промени, водоснабдяване, глобално затопляне, засушаване | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
omForm">
avatar
Вход

...

Търсене

*

Приятели на сайта
  • uCoz-Официален блог
  • Форум uCoz
  • Психолози БГ
  • Упътвания за ремонт на МПС
  • Нещата от живота
  • Онлайн БГ
  • Вашият сайт тук
  • Вашият сайт тук