Събота
17.11.2018
01:32
Здравей Гост
RSS
 
ЗА КЛИМАТА
Начало Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню

Категориина статиите
Статии от пресата [161]
Климатичните промени [34]

Анкета
Има ли глобално затопляне
Общо отговори: 4

Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Яндекс
Яндекс.Метрика

Начало » Статии » Статии от пресата

Одобрени са резултатите от българското участие в три неформални заседания на Съвета на ЕС

София. Правителството одобри резултатите от българското участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност (вътрешен пазар), което се състоя на 17 и 18 юли в Талин, Естония. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В работната сесия „Единният пазар като услуга“ министрите отбелязаха, че ЕС е най-голямата платформа, но все още функционира като 28 отделни пазара, въпреки общите правила. Беше поставен акцент върху необходимостта от създаване на цифрови инструменти за преодоляване на фрагментацията на единния пазар, модернизиране на администрацията и подобрено предоставяне на публични услуги, гарантиране на свободното движение на данни и по-активно използване и взаимно признаване на електронната идентификация. Проведена беше и пленарна сесия на тема: „Свободното движение на данни като петата свобода“.
В Талин на 24 и 25 юли Съветът на ЕС по конкурентоспособност проведе неформално заседание в частта „Научни изследвания“. Бяха обсъдени две основни теми - „Въздействието и стойността на изследванията - обосновка за инвестиране в научноизследователска и развойна дейност“ и „Подобрена съгласуваност и откритост на европейските партньорства в областта на научните изследвания и иновациите“. По втората тема министрите се обединиха около мнението, че трябва да се запази настоящата структура на рамковата програма, разделена на три стълба, като се оптимизират инструментите и се подобри изцяло системата за провеждане на научните изследвания.
През юли в естонската столица се състоя и неформално заседание на Съвета на министрите на ЕС по околна среда. Първият ден от срещата беше посветен на темата за екоиновациите. Фокусът на втория ден беше върху климатичните промени и по-специално върху очакванията, възможностите и предизвикателствата пред Парижкото споразумение. Министрите обсъдиха нуждата от засилване на сътрудничеството между всички заинтересовани страни.Източник: http://focus-news.net
Категория: Статии от пресата | Добавил: Админ (16.08.2017)
Прегледи: 14 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
Вход

...

Търсене

*

Приятели на сайта
  • uCoz-Официален блог
  • Форум uCoz
  • Психолози БГ
  • Упътвания за ремонт на МПС
  • Нещата от живота
  • Онлайн БГ
  • Вашият сайт тук
  • Вашият сайт тук