Събота
17.11.2018
01:17
Здравей Гост
RSS
 
ЗА КЛИМАТА
Начало Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню

Категориина статиите
Статии от пресата [161]
Климатичните промени [34]

Анкета
Има ли глобално затопляне
Общо отговори: 4

Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Яндекс
Яндекс.Метрика

Начало » Статии » Статии от пресата

Цар Симеон II участва в 22-рата генерална асамблея на Световната организация по туризъм

Чънду. От 11 до 16 септември 2017 г. Негово Величество цар Симеон II участва в 22–рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (UNWTO) в качеството си на специален посланик на Международната година на устойчивия туризъм за развитие. Това съобщиха от пресофиса на н.в. цар Симеон II. 
Събитието се провежда в град Чънду, Китай като на официалното откриване присъстваха повече от 1300 делегати от над 130 държави. Конференцията има за цел на очертае световните приоритети в областта на туризма през 2018-2019 г. В дневния ред е предвиден и избор на нов генерален секретар на световната организация за следващите 4 години.
Откриването беше последвано от сесия на високо равнище по въпросите на туризма и устойчивото развитие. Водещ на панела беше известният журналист от CNN Ричард Куест. Цар Симеон II направи изказване в рамките на тази дискусия, в която освен него участваха: д-р Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм, Ли Джинзао, председател на Китайската национална администрация по туризъм, Сандра Хауърд, заместник-министър на туризма на Колумбия, Абулгас Гараеев, министър на туризма на Азербайджан, Мохамад Йехия Рашид, министър на туризма на Египет, Ламиа Буталеб, министър на туризма на Мароко и др.
Като отбеляза очакваното внушително увеличение на броя на туристите към 2030 г., Цар Симеон заяви, че именно това увеличение би имало положителен ефект в няколко насоки: “Хората и обществата се опознават, което намалява враждите и недоверието. Разбирането на начина на живот на другите може да допринесе за мира. Това е факт, който трябва специално да бъде подчертан. Местните общности могат да извлекат големи ползи и да се развиват, благодарение на туристическия поток. “
“Мащабното присъствие на чужденци не следва да се разглежда като заплаха за културата или традициите. Всъщност запомнящия се триптих: ”Пътувай, наслаждавай се и уважавай!” е един отличен девиз. “, заяви Царят. По-нататък в изказването си той подчерта, че счита три области, върху които правителствата следва да насочат усилията си, а именно: подобряване на местния стандарт на живот, стимулиране на дейности против климатичните промени и насърчаване на традиционния начин на живот. Негово Величество изрази своето дълбоко убеждение, че туризмът може да допринесе реално за по-добрия живот на толкова много хора.
“Тъй като България, моята страна, се намира на историческия “Път на коприната”, аз от все сърце подкрепям предложението на нашите китайски домакини за туризъм в рамките на инициативата “Един пояс, един път”, завърши изказването си Цар Симеон.Източник: http://focus-news.net
Категория: Статии от пресата | Добавил: Админ (15.09.2017)
Прегледи: 14 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
Вход

...

Търсене

*

Приятели на сайта
  • uCoz-Официален блог
  • Форум uCoz
  • Психолози БГ
  • Упътвания за ремонт на МПС
  • Нещата от живота
  • Онлайн БГ
  • Вашият сайт тук
  • Вашият сайт тук